Excite

Aantal woningverkopen weer fors toegenomen

  • © Getty Images
Het aantal verkochte woningen is ook in de maand juli weer aanzienlijk toegenomen. Dit heeft het Kadaster dinsdag bekend gemaakt. In juli werden er maar liefst 18.422 woningen verkocht. Dit was 32,7 procent meer dan in juli vorig jaar. In vergelijking met juni was er sprake van een stijging van 21,6 procent.

De verkopen namen toe voor alle soorten woningen. Twee-onder-een-kapwoningen namen qua verkoop een echte vlucht: die werden 37,4 procent vaker verkocht. Bij appartementen was de kleinste stijging waarneembaar, namelijk 25,1 procent. Deze verhouding qua stijging was ook in lijn met de vorige maand. Toen werden er ook relatief meer twee-onder-een-kapwoningen verkocht dan appartementen.

Het aantal woningen dat verkocht werd steeg in alle provincies. In Flevoland was sprake van de grootste stijging, daar ging het aantal verkochte woningen omhoog met 43,9 procent. De stijging in Zeeland was het kleinst, daar verwisselde 18,6 procent van de huizen van eigenaar.

Ook worden er de laatste tijd meer hypotheken afgesloten. Dit aantal nam met bijna een kwart toe ten opzichte van juli 2014. In vergelijking met juni van dit jaar werden er 17,8 procent meer hypotheken afgesloten. Er vonden aan de andere kant echter ook weer meer executieveilingen plaats. Dat aantal steeg met 16,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021