Excite

Abonnement met een gratis telefoon

Abonnement gratis telefoon

De advertenties vliegen je om de oren: “Sluit nu een abonnement voor 500 belminuten per maand af en ontvang een gratis Iphone”, “gratis Nokia 3200 bij een nieuw abonnement”, “in combinatie met een abonnement ontvang je een gratis mobiele telefoon”. Vrijwel elke aanbieder van mobiele telefonie stopt een gratis mobiele telefoon bij abonnementen. Klinkt erg voordelig en aardig, maar is dit ook zo in de praktijk?

Verkapte koop op afbetaling

Een luxe mobiele telefoon kan tegenwoordig wel enkele honderden euro’s kosten. Dan klinkt het toch eigenlijk te mooi om waar te zijn dat je bij een abonnement met €25 per maand een peperdure telefoon krijgt. Dat is het ook. In feite is een gratis telefoon bij het afsluiten van een abonnement vrijwel altijd een koop op afbetaling. De kosten voor de mobiele telefoon zitten al verwerkt in de abonnementskosten, waardoor het lijkt alsof je de telefoon geheel gratis krijgt. Maar niets is minder waar! Onderzoek daarom altijd of de aanbieding wel zo voordelig is als hij lijkt.

Simlock

Veel telefoons die je krijgt bij het afsluiten van een abonnement hebben een zogenaamde simlock. Dat betekent dat je de telefoon enkel kan gebruiken met het afgesloten abonnement en niet met andere simkaarten. Wil je je oude telefoonnummer behouden dan is een simlockvrije telefoon een noodzaak.

Contractduur abonnement

Een gratis telefoon krijg je doorgaans pas wanneer je minstens een contract voor twee jaar aangaat. Wanneer je niet tevreden bent over de provider zit je er dus nog even aan vast. Realiseer je dit goed wanneer je een abonnement afsluit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020