Excite

Accessoires in de tuin: beelden, vijvers en een vuurkorf

Voor de een is de tuin niets meer dan een lastig stukje grond dat men het liefst vol gooit met tegels, of vol laat groeien met gras. De ander beschouwt de tuin als een echte hobby en is continu bezig met het verzorgen van de tuin en het zoeken naar accessoires om de tuin op te leuken. Er zijn diverse accessoires voor de tuin, van tuinbeelden tot vuurkorven.

Beelden voor in de tuin

Met tuinbeelden kun je een bepaalde sfeer creëren, maar ook bepaalde delen van de tuin benadrukken. Een wit tuinbeeld in een bed van lavendel zal de aandacht zeker naar deze hoek van de tuin trekken. Je kunt het beste kiezen voor een tuinbeeld van marmer of versteend hout, omdat die materialen zowel tegen de zomerse invloeden van de zon als de barre regen en wind in de winter bestand zijn.

Vijver voor in de tuin

Wanneer je van de natuur in de breedste zin van het woord houdt, is de tuinvijver een optie. Met een vijver kun je flora en fauna immers uitstekend combineren. Een eigen vijver graven vergt behoorlijk wat kennis en kunde, gelukkig zijn er ook kant-en-klare tuinvijvers te koop. Onder andere de Intratuin en tuincentrum Overvecht verkopen tuinvijvers.

Vuurkorf

Een vuurkorf voegt echt iets toe wanneer je op een zomerse dag natafelt in de tuin. Let er op dat je de brandende vuurkorf nooit onbeheerd achterlaat en dat je een grondplaat onder de vuurkorf plaatst. Die vangt de stukjes as op, zodat je tegels mooi schoon blijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019