Excite

ADSL vergelijken voor de beste keus

Er zijn inmiddels zoveel internetaanbieders waarbij je een ADSL-abonnement kun afsluiten, dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Een zoektocht op internet kan helpen om meer inzicht te krijgen in wat er mogelijk is. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingssite.

Als je begint met ADSL-abonnementen te vergelijken, let wel goed op dat je je postcode goed invoert, want niet elke aanbieder kan op jouw adres internet leveren. Ook kan de snelheid per adres verschillen.

Op een vergelijkingswebsite krijg je na het invoeren van je postcode meteen een overzicht van beschikbare ADSL-abonnementen. Je ziet meteen wat je per maand moet betalen, wat je snelheid is en of bijvoorbeeld aansluitkosten bij komen. De meeste websites laten ook zien of er een aanbieding is, zodat je tijdelijk minder betaalt. Ook staat erbij of je een modem erbij krijgt, of dat je daar zelf voor moet zorgen. Bij de meeste providers krijg je een modem in bruikleen. Als er dan problemen met het modem zijn, krijg je vaak zonder problemen een ander.

Bij het vergelijken van ADSL-abonnementen kun je ook kijken naar ervaringen van andere gebruikers. Je kunt op die manier ook de service en kwaliteit van de provider vergelijken, in plaats van alleen de prijs. Zo kun je een goede keus maken voor een ADSL-abonnement.

Afbeelding: Flickr, Nick Hubbard

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021