Excite

ADSL vergelijken: waar heb je het meeste aan?

‘ADSL’ is een term die we allemaal wel kennen: meestal in combinatie met een internetverbinding. Wat het precies is, is minder bekend, maar ook minder relevant. Wat je natuurlijk vooral wilt weten is hoe je ADSL kunt vergelijken en hoe je de beste deal voor je geld kunt krijgen.

Als je ADSL wilt vergelijken, dan kun je verschillende abonnementen tegen elkaar afzetten, maar je zult je natuurlijk eerst even moeten verdiepen in de belangrijkste termen. De upload- en downloadsnelheid bijvoorbeeld. Als je graag gebruik maakt van internet, dan is het ongetwijfeld belangrijk voor je dat je internet niet heel traag is. Ook mag het versturen van mailtjes niet te lang duren. Hiervoor heb je een hoge snelheid nodig, zowel voor uploaden als voor downloaden. De huidige ADSL lijnen bieden over het algemeen wel interessante snelheden en wijken niet veel van elkaar af. Als dat wel het geval is, dan is het dus het overwegen waard om een iets snellere lijn te kiezen en daar iets meer voor te betalen.

Bij ADSL vergelijken kijk je natuurlijk ook naar de prijs. Die prijs kan soms wat verwarrend zijn, omdat niet alle aanbieders alleen ADSL aanbieden. Je kunt vaak ook TV en telefoon in één pakket kiezen. De pakketprijs is natuurlijk hoger dan de prijs van alleen ADSL, maar soms wel lager dan de combinatie van het los aanschaffen van ADSL, telefoon en TV. Neem alleen pakketprijzen op in je vergelijking als je ook daadwerkelijk van plan bent om hier gebruik van te maken.

Afbeelding: Flickr account William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021