Excite

Alles over autorijles

Je rijbewijs halen kan vanaf je achttiende, maar al vanaf je zeventiende kun je met autorijles beginnen. Hiervoor kun je dan niet terecht op de wegen. Op eigen terrein kan een bevriende moeder, oom, neef of zus je helpen met alle basisbeginselen van het autorijden. Zo kun je alvast flink oefenen voor je aan echte autorijles begint.

Een alternatieve manier van autorijles is leren autorijden via een simulator. Niet veel mensen kiezen hiervoor, alhoewel het erg effectief kan zijn. Kun je nog niet de weg op, bijvoorbeeld omdat je nog geen achttien bent of nog niet genoeg hebt gespaard voor autorijlessen, dan is het een heel goede optie. Bovendien is het veilig, want eventuele ongelukken zorgen in een simulator niet voor echte schade.

Als je toe bent aan het echte werk, kun je zoeken naar een autorijschool. Verspreid over Nederland zijn er gelukkig genoeg te vinden. Een eerste autorijles is vrijwel altijd gratis en wordt ook wel proefles genoemd. Je kunt met zo’n eerste les kennismaken met de instructeur. Ben je niet tevreden, dan kun je nog overstappen naar een andere instructeur of een andere rijschool.

Op het moment dat je een goede rijschool hebt gevonden, kun je echt van start gaan. Gemiddeld zijn er zo’n veertig of meer lessen nodig om een rijbewijs te halen. Vaak kun je daarom pakketten kopen. Hierbij gaat een rijschool uit van een gemiddeld aantal rijlessen. Ga je eroverheen of blijf je eronder, dan betaal je evengoed de pakketprijs. Meestal zitten daar ook toetsen en examens bij inbegrepen. Heb je vooraf al veel autorijles gevolgd (simulator, eigen terrein), dan kan het beter zijn een kleiner pakket te nemen of per les te betalen.

Afbeelding: Flickr, runsanibel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021