Excite

Appartement huren amsterdam: mission impossible?

Amsterdam is een wereldstad en net als bij vrijwel alle wereldsteden is er een enorm woningtekort als het gaat om betaalbare huurwoningen. Een leuk appartement huren in Amsterdam is een combinatie tussen geluk, de juiste contacten en de bereidheid om maandelijks een flinke zak geld neer te leggen voor de huur.

Goedkoop huis Amsterdam

Een goedkope woning in Amsterdam vinden betekent vaak dat je offers moet brengen als het gaat om bereikbaarheid of veiligheid. Ook de kwaliteit van de huizen kan een rol spelen, denk aan dunne muren en slechte isolatie. Een huis huren via de sociale woningbouw lost een deel van de onderhoudsproblemen voor je op. Het probleem is dat de wachttijd voor een sociale huurwoning in Amsterdam gemiddeld minimaal tien jaar is. Deze woningen worden verhuurd via Woningnet.

Particuliere verhuur

Wil je sneller een huurwoning via een corporatie? Dan zul je meer huur moeten betalen. Dat kan via de particuliere verhuur van woningcorporaties. Het gaat om huurbedragen hoger dan de wettelijk vastgestelde grens voor sociale woningbouw van 664,66 euro per maand. Vaak is er bij deze woningen een loting die niet wordt bepaald door inschrijftijd. De mooiste appartementen vind je bij wooncorporaties die genoeg financiële middelen hebben om grote nieuwbouwprojecten aan te gaan. Denk daarbij aan Ymere, Stadsgenoot, Eigen Haard en Rochdale. Als je meer te besteden hebt kun je makkelijker een mooi en kwalitatief goed appartement huren op de beste locaties van Amsterdam.

Huren van huizenbezitters

Een tijdrovende manier om een mooi appartement te vinden in Amsterdam is via vrienden en bekenden. Laat je complete netwerk weten dat je op zoek bent naar een huurwoning in Amsterdam en wees bereid om veel te bezichtigen en veel af te wijzen. Huren bij een huiseigenaar kan schelen in de huurprijs, maar de zoektocht is lang en tijdrovend.

Antikraak huren Amsterdam

Een voordelige manier om goedkoop een appartement te huren in Amsterdam is via antikraak. Dit is eigenlijk een soort gebouwenbeheer, waarbij je tijdelijk in een leegstaand pand woont. Vaak betaal je geen huur, maar wel servicekosten, gas, water en elektra. Er bestaan verschillende antikraak bedrijfjes in Amsterdam. Nadeel van antikraak is natuurlijk dat je nooit zeker bent over hoe lang je in je huis kan blijven wonen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021