Excite

Wil je een appartement huren in Rotterdam?

Wil jij graag een appartement huren in Rotterdam? Maar weet je niet hoe en waar je het beste kunt zoeken naar een geschikt appartement voor jezelf of je familie? Lees dan snel verder en ontdek hier de beste tips voor je zoektocht naar een leuke woning in de grootste stad van Nederland!

Huren in Rotterdam

Een appartement huren in Rotterdam is zeker niet onmogelijk. Je moet je echter eerst wel een aantal vragen stellen. De belangrijkste is: wil je een sociale huurwoning in Rotterdam, of wil je huren in de vrije sector? Voor beiden heb je een aantal opties.

Sociale huurwoning in Rotterdam: Woningnet

De manier om kans te maken op een appartement in Rotterdam via de sociale huurweg, is door je in te schrijven bij Woningnet. Woningnet beheert het grootste gros aan huurwoningen in Nederland, maar wanneer je je inschrijft dien je een regio op te geven. In dit geval Rotterdam. De huurprijs van een dergelijke woning ligt aanzienlijk lager dan een appartement in de vrije sector, maar dat komt wel met een aantal 'cons'. Zo bestaat er een wachtlijst en deze kan behoorlijk lang zijn afhankelijk van je familiesituatie, economische en sociale binding met Rotterdam en het type appartement dat je zoekt.

Vrije sector huur in Rotterdam

Kun of wil je daar niet op wachten, dan kun je je beter focussen op een vrije sector appartement. Een handige manier om een overzicht van beschikbare woningen te krijgen, is door langs te gaan bij een aantal verhuurmakelaars. Deze werken net als 'gewone' makelaars, maar dan voor de huurmarkt. Je kunt tegenwoordig ook een kijkje nemen op funda.nl, waar nu ook huurwoningen worden geplaatst.

Bepaal je woonwensen

Voordat je een huurcontract tekent, is het goed om tijdens je zoektocht voor jezelf op een rijtje te zetten wat je woonwensen nu eigenlijk zijn. Welke regio in Rotterdam ben je naar op zoek, hoe groot dient het appartement te zijn, wil je nieuwbouw of liever een woning met meer karakter, et cetera. Door je woonwensen op een rijtje te zetten, heb je voor jezelf, en eventuele verhuurmakelaar, een duidelijker beeld. En dat zal het zoeken naar een appartement om te huren in Rotterdam een stuk gemakkelijker maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021