Excite

Appartement kun je ook huren

De meeste appartementen zijn te koop, maar gelukkig zijn er ook appartementen beschikbaar die je kunt huren. Je bent dus niet verplicht altijd een koop aan te gaan. Appartementen die je kunt huren hebben vaak een prima oppervlakte en kunnen ook een goede ligging hebben. Het enige verschil met een koop appartement is dat je niet zomaar dingen in de woning mag aanpassen. Een muur slopen is bijvoorbeeld vaak uit den boze.

Om een appartement te kunnen huren moet je je inschrijven bij een woningbouwvereniging. Zoek vooraf wel uit of de woningbouwvereniging überhaupt appartementen te bieden heeft. Doorgaans moet je lang ingeschreven staan, omdat er gewerkt wordt met een puntensysteem. Dit betekent dat je meer punten krijgt als je langer staat ingeschreven. Als je reageert op een woning, kun je de woning krijgen, mits je de meeste punten hebt. Hier moet je soms jaren voor ingeschreven staan, anders gaat de woning aan je neus voorbij.

Voor veel appartementen gelden bepaalde eisen. Je moet bijvoorbeeld een bepaald minimum inkomen hebben om het appartement te kunnen krijgen. Studenten kunnen eventueel appartementen huren als een studentenwoning. Je hebt dan geen heel appartement, maar kunt er in een gedeelte wonen. Dit kan wel handig zijn, aangezien het vaak goedkoper is dan een hele appartement huren.

Afbeelding: Flickr account sunfox

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021