Excite

Australiërs betalen miljoen voor bouwval

  • © Getty Images
Een miljoen euro betalen voor een huis waar je eerst grondig moet verbouwen, voor het überhaupt leefbaar of bewoonbaar is? De meeste Nederlanders zouden er niet aan moeten denken, maar in Australië is er nog best veel belangstelling voor een compleet vervallen woning.

Het huis staat in Sydney en de vraagprijs is ruim één miljoen. Voor dat geld krijg je een huis met gaten in de vloer en plafond en rottende muren. Wél staat het in de populaire voorstad Annandale.

Het huis staat voor het eerst sinds 1953 te koop en is werkelijk in erbarmelijke staat. Toch kan het op heel wat belangstelling rekenen, want binnen een week kwamen al 31 potentiële kopers langs. De reacties van de mensen zijn wisselend: de één moet er niet aan denken om het huis te verbouwen, ook gezien de kosten die daarmee gepaard gaan, de ander ziet het wel zitten.

De belangrijkste reden dat er zoveel belangstelling is voor een huis in deze staat, is dat het moeilijk is om een woning in Sydney te krijgen. Het huizenaanbod is daar heel erg beperkt. Als je al een miljoen euro kunt uitgeven aan een woning, is het dus maar de vraag of je een woning kunt krijgen die én mooi is én op de door jou gewenste plek staat. In dit geval is de woning dus niet mooi, maar hij is wel verkrijgbaar én staat in een goede buurt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021