Excite

Automatische slijpmachines helpen je de winter door

Als het winterseizoen voor de deur staat worden de schaatsen weer van zolder gehaald. Na een zomer onder het stof te hebben gelegen kunnen de ijzers wel een opknapbeurtje gebruiken. Voor het slijpen van schaatsen zijn speciale slijpmachines te huur en te koop.

Er zijn tegenwoordig volautomatische slijpmachines op de markt die het winterklaar maken van de schaats vergemakkelijken. De elektrische slijpmachine van Nijdam kan automatisch aangepast worden op de dikte van het ijzer. Er wordt ook rekening gehouden met de holling van kunst- en ijshockeyschaatsen. Door een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel wordt het slijpen van je schaatsen heel gemakkelijk.

Half-automatische slijpmachines zijn goedkoper, maar vergen iets meer vakmanschap. Deze machines worden dan ook vaak te huur aangeboden, en mocht het nodig zijn kan er zelfs personeel ingehuurd worden om de slijpmachine te bedienen. Als de half-automatische slijpmachine in goede handen is levert het resultaat af dat zich kan meten met de volautomatische broer.

Het grote voordeel van de slijpmachine boven het handmatig slijpen is de kwaliteit van het ijzer. Met een machine worden je schaatsen gladder, scherper, en behouden ze hun scherpte veel langer. Als je het zat bent om elke twee weken je schaatsen bij te moeten werken is een slijpmachine zeker een aanrader!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Radio Nederland Wereldomroep

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020