Excite

De badkamer schoonmaken? Zo doe je dat het best

De badkamer schoonmaken is niet een karwei waarop iedereen zit te wachten, maar het is nou eenmaal een must. Velen vrezen deze onvermijdelijke taak. Maar als je er niets aan doet, hopen de schimmels, kalk en vuil zich op. Wat kun je eraan doen? We geven je de beste tips en snelste manieren om je badkamer te laten sprankelen.

Tip 1: Plafond, wandtegels en muren

De meeste muren en plafonds van badkamers zijn waterbestendig. Deze kun je reinigen met een sopje van water en allesreiniger. Maak met een spons lange bewegingen van boven naar beneden en spoel alles af met water. Gebruik deze methode bij de wandtegels.

Voor muren en plafonds die niet waterbestendig zijn kun je ze schoonmaken met een doek. Gebruik een schone, zachte lap om het oppervlak van de muur schoon te vegen. Dit doe je met de hand of door een stofdoek om een bezem te wikkelen. Heb je geen stofdoek in de buurt? Zuig dan al het losse vuil op met een stofzuiger.

Tip 2: Bad, douche en wastafel

Spuit de badkuip, wastafel, douchecabine en douchekop in met een schoonmaakmiddel speciaal voor de badkamer of met lauwwarme azijn. Laat het een kwartier intrekken en poets alles met een spons of een vochtig doek schoon. Spoel alles grondig af met water.

Tip 3: Doucheputje

Haren en zeepresten kunnen je doucheputje verstoppen. Probeer ze dagelijks te verwijderen en reinig je putje eens in de zoveel weken. Strooi een half zakje soda op het doucheputje en spoel het langzaam weg met heet water.

Tip 4: Spiegels

Als je spiegels erg vies zijn, kun je ze reinigen met glasreiniger of spiritus en vervolgens droog wrijven met een oude krant. Zo blijven er geen strepen meer achter op je spiegels.

Tip 5: Vloer

De vloer van de badkamer kan je schoonmaken met een dweil. Dompel een mop in een emmer gevuld met water en schoonmaakmiddel en wring het uit. Werk achterwaarts en van links naar rechts. Vergeet ook niet om het badmatje te verschonen in de wasmachine.

Opgeruimd staat netjes

Een lekker schoon badkamer is goed voor lichaam en geest, daarom hoor je het ook van tijd tot tijd schoon te maken. Zo kun je een huishoudschema als hulpmiddel gebruiken om alles bij te houden en organiseren. Met het bovenstaande advies is de badkamer schoonmaken een fluitje van een cent!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020