Excite

Een badkamermeubel van hout zelf maken

Een badkamermeubel zelf maken is niet zo moeilijk als het eruit ziet. Je moet alleen goed weten wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Wat wil ik?

Om te beginnen is het handig om te weten wat je wilt. Hier kun je op meerdere manieren achter komen. Je kunt naar de bouwmarkt gaan en daar advies vragen aan de medewerkers of folders meenemen. Dan kun je kijken welk materiaal je wilt hebben. MDF is een veelgebruikte houtsoort voor dingen als badkamermeubels. Let er wel op dat het vochtbestendig is of vochtbestendig gemaakt kan worden. Anders kun je binnen de kortste keren opnieuw beginnen.

Je kunt ook op internet gaan zoeken naar de verschillende mogelijkheden van materialen. Op het internet is er een heleboel informatie te vinden en daarvoor hoef je niet eens speciaal naar de bouwmarkt. Je kunt bijvoorbeeld op de site van het tv-programma Eigen Huis en Tuin kijken. Daar staan allerlei doe-het-zelf-dingen op, dus ook over het zelf maken van een badkamermeubel.

Een goede tekening

Het is het meest handige om te beginnen met een tekening van wat je wilt maken. Je kunt zelf iets tekenen, maar dan moet je het wel zelf uit kunnen voeren. Je kunt ook een tekening van een meubel zoeken dat ook in de badkamer kan. Misschien zullen er dingen aangepast moeten worden, omdat niet alles vochtbestendig is. Als je tekening af is, kun je naar de volgende stap: materiaal uitzoeken.

Materiaal en gereedschap

Voor je naar de bouwmarkt gaat, moet je van tevoren goed bedenken wat je allemaal nodig hebt en hoeveel je nodig hebt. Je hebt geen zin om nog een of twee keer naar de bouwmarkt terug te moeten voor iets kleins. Maak een boodschappenlijstje met daarop alles wat je nodig denkt te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld laden in je meubel hebt, denk dan ook aan dingen als ladegeleiders en handvatten voor de lades. Kijk ook of je de juiste gereedschappen hebt. Vaak kun je het hout, als je hout neemt, ook in de bouwmarkt laten zagen. Dus als je geen goede zaag hebt, kun je het altijd laten doen .

Naar de bouwmarkt

Als je weet wat je gaat maken en hoeveel je nodig hebt, dan is het tijd om naar een bouwmarkt te gaan. Daar kun je de materialen halen en eventueel kun je nog advies vragen als je dat nodig hebt. Als je alle stappen doorlopen hebt en dus weet wat je wilt, een tekening en materialen hebt, dan kun je beginnen aan je badkamermeubel.

Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019