Excite

Verrijk je balkon met een vijver

Met een balkon kan je nog steeds genieten van een vijver. Tegenwoordig bestaan er verschillende vijvers die geschikt zijn voor op een balkon. Voor de waterliefhebbers is dit een uitkomst. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van de grootte van je balkon. Voor een balkon zijn diverse minivijvers te verkrijgen. Let daarbij wel op de minimale eisen waar een vijver aan moet voldoen. De vijver moet geschikt zijn om een goede omgeving te zijn voor het water en de waterplanten.

Vijvereisen

Naast de grootte is het ook belangrijk dat er voldoende zonlicht op het balkon is voor de vijver. Voor een minivijver is zeker zes uur zonlicht op een dag een minimale vereiste. Verder moet er op het balkon ruimte zijn voor een vijver die minstens tien centimeter diep is. Dit is de minimale diepte voor waterplanten uit moerassige gebieden. Houd verder rekening met de verschillende seizoenen. Vijverbakken die bovenaan breder zijn, zijn geschikt voor in de winter. Aangezien water kan bevriezen en hierdoor uitzetten, heeft het zo meer ruimte in de vijver.

Tips op internet

Om een balkon te decoreren met een vijver laat je dan eerst goed informeren. De websites www.gardena.com en www.tuinenbalkon.nl geven advies over waar mee rekening te houden als je op een balkon een vijver gaat plaatsen. Geschikt voor een balkon is de zogenaamde mini balkon- of terrasvijver. Een grote speciekuip van 1x1 meter en 40 centimeter hoog. Om de vijver schoon te houden zijn een pomp, filter en andere benodigdheden inbegrepen. Alles bij elkaar kost ongeveer 695 euro via de vijverspecialist Velda.

Ga snel naar deze websites als je het balkon wilt verrijken met een minivijver. Een balkon hoeft namelijk niet meer saai te zijn dankzij de minivijver.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019