Excite

Zelf een barbecue van steen maken

Zelf een barbecue maken

Het voordeel van zelf een barbecue maken is dat je altijd een goede barbecue in de tuin hebt. Ook kun je zelf bepalen waar je de barbecue bouwt en hoe groot je de barbecue bouwt. Als je vaak met grote groepen mensen barbecuet, is het handig als je je barbecue zo groot kunt maken als je zelf wilt. Wel zijn er enkele dingen waar je op moet letten.

Windrichting

De rook van de barbecue kan vervelend zijn, maar kan zelfs ook gevaarlijk zijn. Zorg daarom dat de rook van de barbecue niet naar de buren of het huis waait. Let op waar de wind doorgaans vandaan komt en zorg dan dat de wind vanaf de zijkant naar de barbecue waait en niet van voor of achter. Kijk hier goed naar, want als je een barbecue van steen maakt, kun je deze niet zomaar verplaatsen.

Omgeving

Het belangrijkste is dat de ondergrond voor de stenen barbecue stabiel is. Plaats de barbecue dus bij voorkeur op een betonnen ondergrond, maar een stabiele, stenen ondergrond kan uiteraard ook. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de omgeving van de barbecue veilig is. Er mogen geen brandbare objecten in de buurt van de barbecue liggen. Het beste is rond je te bouwen barbecue een vrije zone laat van 1,5 meter.

Benodigdheden

Wanneer je zelf een barbecue van steen wilt bouwen, is het allerbelangrijkst natuurlijk dat je gebruik maakt van vuurvaste bakstenen. Ook de mortel die je gebruikt bij het metselen, moet vuurvast zijn. Zorg ook voor een of meerdere braadroosters en pas daar de afmetingen van je barbecue op aan. Maak vervolgens bij het metselen uitsparingen, zodat je het braadrooster goed op de barbecue kunt leggen, maar ook makkelijk weg kunt pakken om schoon te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020