Excite

Barkruk: niet alleen voor in de bar!

In een café zitten ze zo lekker: barkrukken. Zo lekker, dat je soms liever helemaal niet naar huis gaat. Omdat dat natuurlijk geen optie is én het zitten op een barkruk op deze manier heel duur uit kan pakken, is het misschien wel een goed idee om zelf eens te kijken hoe je een barkruk kunt integreren in jouw woning. Zo moeilijk is dat namelijk niet!

Barkrukken horen allang niet meer alleen thuis in cafés, ook in huizen zie je ze tegenwoordig vaak. Maar hoe kan je precies een barkruk neerzetten, zonder dat het lijkt alsof je in een bruin café terecht bent gekomen? Het is het makkelijkst om dit in de keuken te doen, bijvoorbeeld aan een hoge tafel. Die tafel is ook nog een multifunctioneel, want tijdens een verjaardag of feestje kun je ‘m inzetten als statafel.

Ook leuk en ook in de keuken is een verhoogd aanrechtblad voor je barkrukken. Je hebt dan een gedeelte om te koken en een gedeelte om te eten of lekker te kletsen. Als je zo'n anderhalve meter hebt en je zet er twee of drie barkrukken bij, heb je direct een gezellig hoekje waar je op ieder moment van de dag gebruik van kunt maken.

Natuurlijk moet je wel een aantal dingen bekijken voor je echt een barkruk gaat kopen. Het belangrijkste is de beschikbare ruimte. Hoeveel ruimte heb je voor je barkruk, hoeveel krukken passen er eventueel en hoe hoog mogen de krukken maximaal zijn. Te hoog is niet prettig, maar te laag natuurlijk ook niet!

Afbeelding: Flickr account Steve Snodgrass

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021