Excite

BBQ in steen kan zelfs dienst doen als tuinverwarming

We brengen steeds meer tijd door in onze tuin. barbecue toestellen zijn dan ook erg populair en de keuze uitgebreid. Een bbq uit steen geniet steeds meer belangstelling. Waarom dat zo is sommen we hier even op.

Bbq uit steen erg duurzaam

Een bbq uit steen is uniek in zijn soort. Een dergelijk bbq- toestel is meestal vervaardigd uit steen of beton. Je kan er gemakkelijk zelf één maken, maar kant en klare modellen zijn ook verkrijgbaar en dit zowel in de gespecialiseerde handel als in bouwcentra. Een bbq uit steen is niet goedkoop in vergelijking met de standaard losstaande modellen, maar wel erg duurzaam. Hij gaat beslist een leven lang mee.

  • Richtprijs bbq uit steen of beton: vanaf 169 euro.

Bbq uit steen gebruiken als tuinhaard

Een bbq uit steen is dus niet goedkoop, maar je kan hem ook gebruiken als tuinhaard, zodat zijn meerkost al vlug is terug verdiend. Zo beschik je met een bbq uit steen meteen ook over een uitstekende tuinverwarming. Een bbq uit steen is eigenlijk een uitgebreide houtskool barbecue. Je kan zowel houtskool, hout als briketten als brandstof gebruiken.

Zorg voor een stabiele standplaats

Het is erg belangrijk te zorgen voor een stabiele standplaats voor je barbecue. Op het terras vormt dat normaliter geen enkel probleem. Installeer je hem in de tuin, dan giet je best eerst een betonnen grondplaat zodat later je barbecue toestel niet kan wegzakken. Hou er uiteraard rekening mee dat, eens geplaatst, je de bbq uit steen niet meer kunt verplaatsen. Tot slot plaats je hem uit veiligheidsoverwegingen best zoveel mogelijk uit de wind zodat je ongestoord kan barbecueën.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018