Excite

Beertender huren: gezondheid!

De originele beertender is onvermijdelijk gebonden aan Krups enerzijds (fabrikant) en anderzijds aan Heineken, Amstel, Brand en Wieckse Witte (bierleveranciers). Wil je er nog een Belgisch zeer populair biertje bij dan kan je kiezen voor het abdijbier Affligem. Allemaal in kleine tonnetjes, officieel 'fustjes' van 4 liter. Afhankelijk van de behendigheid van de tapper zou dit overeen moeten komen met ongeveer 20 glazen. De verschillende fustjes zijn verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen.

Beertender huren: wat kost dat? Blijkbaar kun je een beertender huren voor een schamele 7,5 euro. Bij Gall & Gall is het goedkoper: € 5 per dag of weekend maar op het moment van schrijven kwamen we ook € 15 (incl. BTW) tegen. Er kan weinig fout gaan met huren. Een beertender heeft namelijk geen onderhoud nodig. Wel even goed de gebruiksaanwijzing lezen als je het fustje erin wil plaatsen.

Tip: als je een beertender huurt, ga hem dan wel tijdig afhalen bij de dealer. Wil je een lekker, fris biertje tappen dan moet het fustje wel eerst enkele uren voorgekoeld worden in de koelkast (tussen de 6° en 8° Celsius) thuis. De ideale koeltijd is al snel 8 tot 10 uur dus tijdig eraan beginnen is de boodschap!

Andere merken? Naast Krups hebben ook Princess en Philips een thuistap. Daar hebben ze dan een andere naam, zoals bijvoorbeeld Perfectdraft. Beertender hoort specifiek bij Krups en Heineken met zijn gevolg aan biersoorten.

We wensen je veel tapplezier!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018