Excite

Bel je sim-only of prepaid?

Een sim-only abonnement is ideaal voor als je telefoon het nog goed doet, maar toch een abonnement wil. Of wil je je niet druk hoeven maken wanneer je moet opwaarderen en je hoeft niet per se het nieuwste van het nieuwste, ook dan is een sim-only abonnement voor jou ideaal.

Als je prepaid belt, moet je steeds je beltegoed opwaarderen voor je een sms kunt versturen of kunt bellen. Aan de ene kant is het makkelijk, omdat je zo precies inzicht hebt voor hoeveel euro je per maand belt. Maar als je een keer dringend moet bellen, maar je hebt te weinig beltegoed, dan zou een abonnement toch wel erg handig zijn.

Bij een sim-only abonnement heb je de voordelen van een gewoon abonnement, maar je betaalt vaak een stuk minder. Omdat je geen telefoon erbij neemt, maar gewoon je oude telefoon gebruikt, hoef je daar ook niet voor te betalen. Vaak begint een sim-only abonnement al bij vijf euro. Het aantal belminuten dat je daarvoor krijgt, verschilt per provider, maar dat is meestal 75 of 100 belminuten.

Ben je bang dat je met je sim-only abonnement te vaak buiten je bundel belt? Dat hoeft niet. Je kunt vaak precies opvragen hoeveel je van je belminuten nog over hebt, dan kun je daar je belgedrag op aanpassen. Zo heb je toch een goed inzicht in je belgedrag. Als je elke maand voor tien euro opwaardeert, kan een sim-only abonnement voor jou al goedkoper zijn.

Afbeelding: Flickr, Warrenski

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021