Excite

Hoe kun je bellen via internet?

Bellen via internet brengt vele voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste voordelen is dat het je niets extra's kost, omdat je voor internet doorgaans een vast bedrag per maand betaalt. Daarnaast is bellen via internet ideaal als je naar iemand wil bellen die in het buitenland woont. Een laatste voordeel is dat je elkaar kunt zien en bij een gewone telefoon kan dat niet.

Skype

Om te bellen via internet heb je software nodig. Een van de bekendste programma's is Skype. Je hebt bij Skype meerdere opties. Je kunt kiezen voor een gratis account. Als je dan iemand wil bellen, moet diegene ook een account bij Skype hebben en natuurlijk moet hij of zij online zijn. Wil je met Skype naar vaste of mobiele telefoons bellen? Dan moet je een betaald account nemen. Je kunt betalen naar gebruik, daarvoor hoef je alleen maar tegoed te kopen. Het is ook mogelijk om per maand te betalen. Bellen via Skype met een betaald account zou alsnog goedkoper zijn dan een vaste telefoonaansluiting.

Voipbuster

Voipbuster werkt in principe hetzelfde als Skype, maar de tarieven zijn goedkoper. Tevens is het bij Voipbuster mogelijk om via andere diensten verbinding met Voipbuster te maken. Bij Skype kan dat niet. Je kunt bij Voipbuster gratis van computer naar computer bellen, maar je kunt ook in verschillende landen gratis naar vaste telefoonnummers bellen. Dat kan onder andere in Nederland.

Benodigdheden

Welk programma je ook gebruikt en of je nu belt naar een computer of een vast nummer, je hebt verschillende benodigdheden nodig. Een microfoon is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar goede luidsprekers zijn ook erg handig, zodat je de ander goed kunt verstaan. Veel gebruikt bij bellen via internet zijn headsets met microfoon. Via zo'n koptelefoon kan ook niemand meeluisteren naar de antwoorden die de ander geeft. Je kunt er ook voor kiezen om een webcam te kopen. Het is niet verplicht, maar wanneer je naar iemand belt via de computer is het leuk om een webcam te hebben, zodat je elkaar ook kan zien.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020