Excite

Beltonen: kies een leuke melodie

Een beltoon maakt je telefoon een stuk persoonlijker. Je kunt een melodietje kiezen dat echt bij je past. Kies een liedje waar je iets mee hebt of ga voor een beltoon waar je iemand iets grappigs hoort zeggen? Je kunt allerlei websites vinden met beltonen en er zijn ook veel websites waar je geen cent hoeft te betalen voor je ringtones.

Je kunt eventueel ook beltonen downloaden en ze via een kabeltje op je mobiel zetten. Met de Bluetooth funcie kun je de beltonen van anderen ontvangen of je eigen ringtones versturen. Zo kun je de collectie uitbreiden.

Veel telefoons hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om meerdere deuntjes te gebruiken. Je kunt dus precies instellen welke ringtone je hebt als een specifiek iemand belt. Kies bijvoorbeeld jullie liedje voor de beltoon van je lover, of voor een grappig liedje dat je doet denken aan de leuke vakantie die je met je vrienden had. Het is door de verschillende beltonen meteen duidelijk wie je aan de lijn krijgt. Dat kan in sommige gevallen natuurlijk best handig zijn.

Let er wel op dat je soms abonnementen moet afsluiten om beltonen te kunnen bestellen. Je moet dan maandelijks betalen. Vaak is het helemaal niet duidelijk dat je een abonnement afsluit, dus wees goed op je hoede.

Afbeelding: Flickr, gebruiker katielips

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020