Excite

Bereken je eigen hypotheek hoogte

Bereken je eigen hypotheek hoogte: het klinkt misschien als makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk valt dat wel mee. Je hoeft namelijk nooit echt helemaal zelf de som te maken, omdat er handige websites zijn die je daar bij helpen. Wij geven een aantal voorbeelden

Verantwoord

Bereken je je hypotheek hoogte op een verantwoorde manier, dan kom je al snel uit bij het rekenmodel volgens de NHG. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en wil zeggen dat als je hypotheek binnen die normen valt, dat deze verantwoord is ten opzichte van je salaris, maar ook dat er een garantie wordt gegeven op het betalen van de maandelijkse bijdrage. De NHG springt bij als dat nodig is. Voor dit rekenmodel kun je BerekenHet.nl bezoeken. Deze website geeft je de mogelijkheid om aan de hand van jouw bruto jaarinkomen en eventueel het bruto jaarinkomen van je partner te kijken wat jullie hypotheek hoogte kan worden. Er is ook een aparte post opgenomen voor financiële verplichtingen, want je kunt natuurlijk niet je hele salaris uitgeven aan je huis. Tot slot mag je zelf de hypotheekrente en rentevaste periode invullen, als je die weet.

Maximale hypotheek

Via dezelfde site kun je ook berekenen wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. Dit bedrag hangt onder meer af van de marktwaarde van het huis dat je wilt kopen en of je wel of geen overdrachtsbelasting moet betalen. Ook een eventueel consumptief krediet (persoonlijke lening, maar ook bijvoorbeeld de roodstand op je rekening of het bezit van een creditcard) tellen mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020