Excite

Wat is de beste koop voor een videocamera?

Om de beste koop voor een videocamera te bepalen, is het belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. Wat voor de een een goede, fijne camera is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Laat je bij je zoektocht naar een goede camera dan ook niet teveel leiden door de adviezen van een ander, maar bepaal zelf wat jij handig vindt.

Opslag

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken, is ook meteen een belangrijk onderdeel van de camera. Hoe worden je filmpjes opgeslagen? Vroeger had je daar verschillende bandjes, tegenwoordig kunnen de filmpjes bijvoorbeeld opgeslagen worden op een dvd. Het voordeel is dat je ze dan direct op tv kunt bekijken. Deze schijfjes zijn echter wel prijzig. Je kunt er ook voor kiezen om een camera te kopen die de beelden opslaat op een geheugenkaart. Het voordeel hiervan is dat camera's met alleen een geheugenkaart steeds kleiner en compacter worden. Er zijn ook camera's met een harde schijf, die vaak zo'n 10 tot 30 GB kunnen opslaan. Maar film je veel, dan loop je het risico dat tijdens het filmen de schijf vol raakt.

Breedbeeld

Tegenwoordig is er in bijna elk huishouden wel een breedbeeld-tv te vinden. Beschik je zelf over breedbeeld? Dan is het ook handig als je videocamera in breedbeeld kan filmen. Vind je breedbeeld erg belangrijk? Kies dan voor een camera met een groothoeklens, dat levert het mooiste breedbeeld op.

Functies

Weet je al wat voor jou de beste koop voor een videocamera is? Bekijk dan ook over welke functies de camera beschikt. Er zijn tegenwoordig steeds meer camcorders die ook een fotofunctie hebben. Hartstikke handig als je niet alleen wilt filmen, maar ook foto's wil maken. Vind je dit erg belangrijk? Kijk dan naar het aantal megapixels waarmee de foto's gemaakt worden. Er zijn zelfs een aantal videocamera's met een flitser. Maar een videocamera kan over nog veel meer opties beschikken. Zo kun je camera's als webcam gebruiken, als voicerecorder of zelfs als mp3-speler. Wil je al deze functies niet? Dan is een simpele videocamera die enkel kan filmen voor jou de beste koop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019