Excite

Wat is de beste spaarrekening voor een kind?

Er zijn twee mogelijkheden als je een spaarrekening voor een (klein)kind wilt openen. Op de ene spaarrekening spaar je zelf voor het kind en komt dit geld op een bepaalde leeftijd vrij. Over het algemeen is dit geld niet vrij opneembaar, maar ontvang je wel een hoge rente. Een andere mogelijkheid is om je kind zelf met sparen kennis te laten maken. Je kind kan bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd zijn spaarpot bij de bank legen. Bij deze manier van sparen ligt de rente lager, maar het geld is wel vrij opneembaar.

Beste spaarrekening om zelf te sparen voor je kind

ASN jeugdsparen

Bij deze spaarrekening staat het geld vast tot de 18e verjaardag van het kind. Je kunt op deze rekening geld storten wanneer je zelf wilt. De spaarrente bedraagt op dit moment 3,00 procent.

OHRA jeugdspaarrekening

Ook bij OHRA kun je een spaarrekening met een voordelig rentepercentage openen. De rente is namelijk 2,50 procent. Het geld staat vast totdat het kind 18 is.

ING groeirekening

Een derde mogelijkheid is de ING groeirekening. Hierbij ontvang je 2,10 procent rente. Een mooi extraatje is dat je 20 procent bonusrente krijgt over de opgebouwde rente per periode. Er wordt gekeken naar de opgebouwde rente bij 5, 10 en 18 jaar.

Beste spaarrekening waarbij het kind zelf kan sparen

Argenta jongerenspaarrekening

De spaarrekening met de hoogste rente is de Argenta jongerenspaarrekening. Je ontvangt maar liefst 2,65 procent rente. Verder is het geld vrij opneembaar.

Rabo TopKid rekening

De Rabo TopKid rekening is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Daarna wordt de rekening omgezet in een jongerenspaarrekening. Het geld is vrij opneembaar en je ontvangt 2,00 procent rente. Ook krijg je een leuk cadeau bij het afsluiten van deze spaarrekening.

ING Kinderrekening

Ook de ING Kinderrekening is een goede optie als je een spaarrekening voor je kind wilt openen. Het geld is vrij opneembaar en de rente bedraagt 2,00 procent. Ook bij de ING krijgt je kind een cadeau.

Spaarrekeningen vergelijken

De beste spaarrekening is over het algemeen de rekening waarbij je de hoogste rente ontvangt. Op die manier verdien je het meeste aan je spaarrekening. Wanneer je alle spaarrentes wilt vergelijken, neem dan een kijkje op sparenvergelijk.nl/kinderspaarrekening.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018