Excite

Betaalbaar Scandinavisch design - dit zijn de merken

Hou jij ook van de ambachtelijke kwaliteit en pretentieloze schoonheid van Scandinavisch design? Maar heb je niet het budget om te investeren in dure klassieke Deense of Zweedse pareltjes uit de eerste helft van de vorige eeuw? Dan zit je hier goed! Wij zetten de hedendaagse merken met betaalbaar Scandinavisch design op een rij, zodat je ook met een minder groot budget de nordic invloed een plaatsje kunt geven in je interieur.

Scandinavisch design

De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen de kwaliteit en tijdloosheid ontdekt van Scandinavisch design. De prijs van deze exclusieve meubels van weleer is daarom flink omhoog gegaan. Een groot voordeel: je investering zal nog lang waardevast blijven. Het design geniet nog steeds van een alledaagse schoonheid die zijn weerga niet kent.

Ook hedendaagse ontwerpers uit het hoge noorden zijn mateloos populair en behoorlijk prijzig. Toch is het een investering waard. Een mooie stoel, bank of kast kan je nog tientallen jaren plezier geven, omdat kwaliteit en duurzaamheid bij het Scandinavisch design voorop staan.

Ikea

Met een kleinere beurs kun je tegenwoordig ook prima scoren voor wat betreft Scandinavisch design. De afgelopen decennia zijn verschillende jonge ontwerpers in het gat tussen de exclusieve ontwerpen en het massale van Ikea gestapt. Met het idee dat iedereen design in huis moet kunnen halen, hebben zij een eigen twist gegeven aan de klassiekers die tot dat moment alleen beschikbaar waren voor mensen met veel geld. Welke dat zijn? Wij zetten er een paar op een rij die je kunnen voorzien in je eerste designaankoop:

Hay: Het populaire Hay heeft sinds kort ook een vestiging in Nederland. De winkel staat bekend om niet-schreeuwerig kleurgebruik, waardoor de typische lichtheid en transparantie van Scandinavisch design herkenbaar blijft. Een perfecte winkel om leuke cadeautjes te kopen, zoals opbergdozen en glaswerk. Maar ook voor textiel en meubilair zoals stoelen en lampen kun je bij Hay terecht.

Muuto: Het Finse woordje Muuto staat voor een nieuwe generatie, en dat is ook te zien in de ontwerpen. Met een zekere mannelijke uitstraling passen de ontwerpen in vrijwel ieder interieur.

Normann Copenhagen: Perfect als je een leuk cadeautje zoekt voor bijvoorbeeld in de keuken. Stijlvol glaswerk, opbergmogelijkheden, kapstokken en lampen: Normann Copenhagen heeft voor ieder budget een leuk designstuk.

Andere merken: nog niet geslaagd? Neem een kijken bij Offeccy, &tradition, Asplund, Ferm Living, of Iittala.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021