Excite

Bewaking inschakelen

Het is voor de gemiddelde mens misschien wat overdreven om een bodyguard in te huren. Wat wel kan, is buurtbeveiliging inschakelen. In Amerika heb je de zogenaamde ‘neighbourhood watch’. Om beurten rijden buurtbewoners door de straat om te kijken of alles nog is zoals het moet zijn. Inbrekers maken zo stukken minder kans. Je kunt iets soortgelijks opzetten met buurtgenoten.

Behalve de buurtbewoners enthousiast maken voor een neighbourhood watch kun je zelf ook de nodige beveiliging inschakelen voor je woning. Soms helpt het al om een sticker met ‘dit huis wordt beveiligd door...’ op de voor- en achterdeuren te plakken. Dit schrikt inbrekers af. Natuurlijk is het nog mooier als je je huis daadwerkelijk op die manier hebt beveiligd.

Een andere manier om potentiële inbrekers af te schrikken is goede verlichting. Ga maar na: zou je liever je criminele praktijken uitvoeren als je gemakkelijk te zien bent of als je door het donker zo goed als niet opvalt? Een handige tip is de lamp met bewegingssensor. Al vanaf een paar tientjes heb je zo’n lamp al bij de bouwmarkt. Iedereen die (te) dicht bij je huis komt, wordt even in het licht gezet.

Tot slot kun je alarmsystemen bij je toegangsdeuren aansluiten. Je kunt hierbij denken aan geluidsalarmen die afgaan als een deur wordt geopend. Controleer hiervan wel regelmatig de batterij, zodat je zeker weet dat het alarmsysteem nog in werking is. Wat duurder zijn bewegingsdetectiesystemen die je overal in huis kunt aansluiten. Veiligheid voor alles!

Afbeelding: Flickr, CarbonNYC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020