Excite

Bieden op een huis

Je wilt van je oude huis af of je wilt je nieuwe huis in. Dat kan allemaal, zolang s je maar goed weet hoe je dat je aanpakt. Er zijn meerdere manieren om dit aan te pakken, maar een van de manieren is het bieden of laten bieden op een huis. Uiteraard zitten er zowel voordelen als nadelen aan dit biedingssysteem. We zetten ze op een rijtje.

De voordelen van het bieden op een huis

De voordelen van een biedingssysteem is de flexibiliteit en controle van de vraagprijs. Met flexibiliteit wordt bedoeld dat je zelf een bod kunt uitbrengen op een huis. Hierdoor kunnen er natuurlijk uit het niets hevige biedingsoorlogen ontstaan. Maar je kunt ook geluk hebben en met met een grotere som geld weglopen dan je had verwacht. Aan de andere kant heeft de verkopende partij wel wat controle over de zaak, omdat er een minimum vraagprijs ingesteld kan worden. Wanneer deze vraagprijs niet wordt bereikt, wordt het huis dus ook niet verkocht. Om als gelukkige koper van een huis voor een prikkie de veiling te verlaten, moet je dus wel een beetje geluk hebben.

De nadelen van het bieden op een huis

Wanneer je je huis op de veilig te koop zet, kan je niet van tevoren voorspellen of er interesse zal worden getoond in je huis. Timing, vraag en aanbod moeten perfect op elkaar aansluiten. Daarbij komt natuurlijk een tikkeltje geluk bij kijken, omdat de juiste personen ook deze aanbieding voorgeschoteld moeten krijgen en zij ook nog eens de wil hebben om te bieden op het huis. Tevens kan het ook zo zijn dat er wel geboden wordt op de woning, maar de minimum vraagprijs niet wordt bereikt.

Het is dus van belang je goed in te lezen of op deze manier aan een huis te komen of juist van een huis af te komen handig is voor jouw situatie. Een tip is om een makelaar in te schakelen voor hulp. De makelaar weet precies hoe je je huis het beste kan positioneren op de markt. Verder kan hij of zij ook de kansen berekenen of het biedingssysteem het beste is voor jouw specifieke geval.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019