Excite

Wat is een bloemkozijn?

Een bloemkozijn is een kozijn dat extra diep is en dat hierdoor voor een bredere vensterbank zorgt. Dit biedt natuurlijk veel perspectieven en heeft tevens een heel fraai uiterlijk. Een bloemkozijn realiseren is niet heel gemakkelijk, maar niet onmogelijk. Er zijn immers veel gespecialiseerde bedrijven die je hiermee kunnen helpen en die je advies kunnen geven.

Wat is een bloemkozijn?

Een bloemkozijn is een speciaal kozijn dat wat dieper ligt. Hierdoor heb je een bredere vensterbank. Deze vensterbank kun je bijvoorbeeld gebruiken voor planten, maar ook omtoveren tot een hangplek, compleet met kussens. Ook wordt de bewegingsruimte van de gordijnen niet belemmerd door de planten. Een nadeel is dat een bloemkozijn doorgaans meer onderhoud kost dan een gewoon kozijn.

Vergunning

Een bloemkozijn mag niet zomaar worden geplaatst. Hier is een vergunning nodig, die bij de gemeente kan worden aangevraagd. Zorg dat je en goed en duidelijk plan hebt, zodat de gemeente precies kan zien wat je wilt en of het bij de buurt of plaats past. De regels voor een vergunning kunnen per gemeente verschillen.

Een bloemkozijn laten plaatsen

Hele handige mensen kunnen zelf een bloemkozijn plaatsen, maar zij moeten wel onthouden dat het geen gemakkelijke klus is. Het is dan ook verstandig iemand in te huren die verstand van zaken heeft. Er zijn verschillende gespecialiseerde bedrijven. Zij kunnen een bloemkozijn voor je plaatsen.

Bloemkozijn vervangen

Net als het plaatsen van een bloemkozijn is het tevens moeilijk om een bloemkozijn te vervangen. Dit is echter wel noodzakelijk om de kwaliteit hoog te houden. Ook hier kun je iemand voor inhuren.

Bedrijven vergelijken

Zoek je naar iemand die een bloemkozijn voor je kan plaatsen of vervangen? Dan kun je het beste verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Hoeveel kost de dienst en wat staat er zoal in de voorwaarden? En hoe zit het met ervaringen van anderen. Let dus zeker niet alleen op de prijs, je wilt immers ook kwaliteit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020