Excite

Blok-hypotheek nu al een flop

De Blok-hypotheek lijkt uit te draaien op een enorme flop. Zowel de banken als de klanten hebben geen behoefte aan de nieuwe hypotheek, die de huizenmarkt uit het slop zou moeten trekken. Dat concludeert RTL Nieuws na een eigen onderzoek.

Niemand wil hypotheek verkopen

De Blok-hypotheek werd in februari geïntroduceerd als dé manier om de huizenmarkt vlot te trekken, maar RTL Nieuws vond bijna geen enkele bank of hypotheekadviseur bereid die de nieuwe vorm hypotheek wil verkopen. Alleen ABN AMRO laat weten de Blok-hypotheek op termijn aan te bieden, SNS, Delta Lloyd en de Bank of Scotland twijfelen nog. Rabobank en ING, de twee grootste hypotheekverstrekkers, hebben geen plannen om de Blok-hypotheek op te nemen in hun aanbod.

Hypotheekadviseurs niet enthousiast

Ook onder de hypotheekadviseurs is maar weinig enthousiasme. De Hypotheekshop noemt het "een slecht product met een groot risico", dat duidelijk niet is bedacht door hypotheekexperts. Het grootste nadeel lijkt vooral te zijn dat de hypotheek op lange termijn tienduizenden euro's duurder is dan de meeste alternatieven.

Blok-hypotheek

Minister voor wonen Stef Blok (VVD) ontwikkelde de Blok-hypotheek om het starters makkelijker te maken een huis te kopen. Met de Blok-hypotheek hoeft door een extra lening slechts de helft van de hypotheek volledig te worden afgelost, zoals sinds 1 januari de regel is. Het idee was door lagere maandlasten huizenzoekers te prikkelen om een woning te kopen. Daar lijkt alleen niemand in geïnteresseerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020