Excite

Blokhutten zijn ook in België populair!

Wetgeving

De wetgeving op het plaatsen van blokhutten in België is versoepeld. Het gevolg laat zich raden: elke tuin heeft nu, naast een recreatief kunststoffen en afbreekbaar zwembad, ook een gezellige en handige blokhut. Die hut heeft dan alleen maar een functie als bergplaats voor tuinspullen, fietsen en het klusmateriaal van de vader des huizes. Tot voor enkele jaren moest je voor het bouwen van een tuinhuis in België toestemming vragen en hebben van je gemeente. Ook voor het plaatsen van een blokhut dus. Althans vanaf een bepaalde oppervlakte, 4 meter bij 4 meter, kon je niet zo maar gaan bouwen.

Assortiment

Haal je knutselkwaliteiten maar uit de kast: blokhutten worden geleverd als zelfbouwpakketten. Keuze uit verschillende modellen is er meer dan genoeg: de gewone blokhut, de hoekblokhut, met of zonder overkapping, gewone ramen of kiepramen, met of zonder luifel.

Afmetingen

De kleinste blokhut is ongeveer 2,70 meter in het vierkant. Dit betekent een dikke 7 vierkante meter grondoppervlak. Om je een idee te geven: bijna twee kleine kinderkamers dus. Maar er zijn ook grotere blokhutten: van 4 meter op een dikke 3 meter en dan praat je algauw over de grootte van een ruime slaapkamer om je een idee te geven van de grootte!

De hoogte is uiteraard ook van belang: in het midden van je hutje wil je toch wel gewoon rechtop kunnen staan tenzij je blokhut louter als speelgoed voor je kinderen is bedoeld. De beginhoogte is 2,25 meter dus een gemiddelde persoon kan er in recht staan.

Afwerking

  • Dikte van het hout: van 2,8 cm tot 4,5 cm
  • De beglazing kan van kunststof zijn, al of niet glanzend of mat of melkglas
  • Dakbedekking: deze kan variëren van groene roofing, EPDM, dakleer of shingels

Prijzen

Voor een iets of wat blokhutje ben je toch algauw 1000 euro kwijt. Maar er zijn er ook van meer dan 2000 euro. Uiteraard is de grootte doorslaggevend voor het totale plaatje. Vijf meter op vier meter is ook geen 'blokhutje' meer te noemen. Dan heb je een ruim weekendverblijf als je wilt….

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019