Excite

Wil je een blu-ray of dvd-speler?

De blu-ray speler kun je beschouwen als de opvolger van de oude dvd-speler. Het opvallendste verschil van de blu-ray speler ten opzichte van een dvd-speler is de beeldkwaliteit. Een blu-ray speler kan HD-beelden afspelen, terwijl een gewone dvd-speler dat niet kan. Heb je al een een tv die high definition beelden kan afspelen, dan wordt het kijkgenot met een Blu-ray speler alleen maar vergroot.

Een ander verschil tussen blu-ray en dvd-speler is de opslagcapaciteit van de schijfjes. De capaciteit van een dvd is maar beperkt, met 4,7 GB. Wel zijn er double layers dvd's die het dubbele van deze capaciteit hebben, maar alsnog kan een dvd niet tippen aan de opslag van een blu-ray, die begint bij maar liefst 25 GB. En er wordt verwacht dat een blu-ray schijfje nog veel hoger kan komen.

Een blu-ray speler heeft nog meer voordelen ten opzichte van een gewone dvd-speler. De kwaliteit van een film is bij een dvd-speler namelijk minder, omdat de beelden licht versneld afgespeeld worden. Ook het geluid is daardoor wat hoger. Een Blu-ray speler hoeft de beelden echter niet versneld af te spelen, waardoor je de films ziet zoals ze werkelijk opgenomen zijn.

Of je nu een blu-ray speler of een dvd-speler wilt kopen, hangt ook af van de tv die je hebt. Een dvd-speler kun je op elke tv aansluiten die je maar wilt, terwijl je een blu-ray speler alleen kunt aansluiten op een tv die HD ondersteunt, het beste is nog als de tv full-HD is.

Iets anders wat je moet overwegen zijn de prijzen van de films. De prijzen van een blu-ray dvd liggen vaak een stuk hoger dan die van een gewone dvd. Wel heb je het voordeel dat je je oude dvd's niet weg hoeft te doen, die zijn namelijk op een blu-ray speler ook af te spelen. Maar ook de aanschafprijs van een blu-ray speler is duurder. Je moet dus goed afwegen of het je dat waard is en of je niet gewoon een dvd-speler wilt kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018