Excite

Boeken zoeken doe je zo!

Vroeger was boeken zoeken een kwestie van markten afstruinen of een bezoek brengen aan de boekenwinkel. Tegenwoordig heb je op internet alle nodige informatie binnen handbereik. Maar hoe vind je tussen het enorme aanbod precies wat je zoekt?

Boeken zoeken van vroegerAntiquariaten hebben, net zoals vroeger, een groot aanbod in oude werken. Tegenwoordig hebben ze wel steeds vaker een website en kun je zoeken in een database. Niet gevonden wat je zocht? Dan kun je meestal wel een e-mail sturen met daarin de omschrijving van een boek waar je naar op zoek bent. Een handige website is boekenvondst.nl - een website met zoekmachine waarop je Nederlandse en Belgische antiquariaten kunt vinden.

Boeken zoeken van nuWil je een boek in een bepaald genre en weet je niet zo goed hoe je dat kunt vinden? Op grote websites, zoals bij bol.com, kun je zoeken op genre. Toch vind je misschien niet alles in een bepaald genre leuk. Daarom een gouden tip: zoek eens naar boeken die je hebt gelezen en die je echt leuk vond. Kijk vervolgens bij 'liefhebbers van dit boek bestelden ook...'. Hier heb je een veel grotere kans een boek te zoeken dat vergelijkbaar is met jouw favoriete werk.

Gepersonaliseerde boeken zoekenWil je een origineel boek cadeau geven? Op websites als personalgift.nl kun je boeken voor kinderen en volwassenen vinden. Hierbij is het bijzondere dat je een naam kunt opgeven. Die naam wordt vervolgens gedrukt in het boek. Zo geef je een boek cadeau waar de ontvanger zelf een (hoofd)rol speelt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannend en persoonlijk boek van Baantjer?

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020