Excite

Lekker buiten wonen: een boerderij kopen

Heb je het helemaal gehad met alle stadse drukte en verkeer? Zit je absoluut niet te wachten op winkelcentra, supermarkten en uitgaansgelegenheden vlak in de buurt, maar gaat jouw hart in plaats daarvan sneller slaan bij de gedachte aan rust en ruimte om je heen? Misschien is een boerderij kopen wel iets voor jou!

Hoe is het om te wonen op een boerderij?

Voordat je een boerderij gaat kopen, moet je eerst nagaan of deze woonvorm wel bij je past. Natuurlijk is een boerderij heel charmant, maar zeker in het winterseizoen kan het een tamme - en voor wie daar gevoelig voor is: deprimerende - boel zijn. Ook moet je je er op voorbereiden dat je voor je dagelijkse boodschappen waarschijnlijk aangewezen bent op je auto. Even snel iets halen bij de buurtsuper is er in veel gevallen niet bij! Heb je kinderen? Kijk dan ook naar de mogelijkheden voor een basis- of middelbare school in de buurt. Voor de kinderen is het niet leuk wanneer zij lang moet reizen om bij school te zijn of wanneer hun vriendjes ver uit de buurt wonen.

En de voordelen van een boerderij?

De voordelen van het wonen op een boerderij zijn natuurlijk legio. Althans, voor wie van rust en ruimte houdt. Een gezonde leefomgeving, vele mogelijkheden tot recreatie, dicht bij de natuur en over het algemeen een groot leefoppervlak, om er maar eens een paar te noemen. Ook voor de kinderen is het een goede manier om kennis te maken met de natuur. Verder is een boerderij natuurlijk ideaal voor het houden van bijvoorbeeld paarden. En wie van tuinieren houdt, heeft op een boerderij altijd wat te doen!

Boerderij te koop?!

Als je een boerderij wilt kopen, moet je natuurlijk wel weten wáár. Niet alleen Nederland, maar ook de grensstreken, zowel België als Duitsland, lenen zich uitstekend voor het wonen op een boerderij. Je kan je het beste oriënteren via een makelaar of via internet. Ook op sites als bijvoorbeeld aanbodpagina.nl zie je veel woonboerderijen te koop staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020