Excite

Goed en gezond slapen? Koop een boxspring!

Je hebt besloten een bed te kopen, maar weet niet precies welk bed het beste bij je past. In de woonwinkels is het aanbod zo groot dat je maar moeilijk een goede keuze kan maken. Probeer dan te bedenken waar je echt naar op zoek bent. Houd je van een goede ventilatie en sterke vering? Dan is de boxspring misschien wat voor jou!

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Om te weten of je wilt overgaan tot het kopen van een boxspring, is het allereerst belangrijk te weten wat een boxspring nu eigenlijk precies is.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een comfortabel bed, dat veert en tegelijk ventileert. De boxspring wordt ook wel 'hotelbed' genoemd, omdat er in veel hotels gebruik van wordt gemaakt. De boxspring is een matras gevuld met een verenkern en daardoor de nodige ongevulde ruimtes bevat. Deze ruimtes geven het matras zijn sterke ventilatie. Aan de binnenkant is het matras van de boxspring afgedekt met schuim. Door zijn samenstelling zorgt de matras voor een goede vochtregulering en ventilatie, wat hem heel duurzaam maakt. Ook zorgt de samenstelling van het matras ervoor dat het gewicht gelijkmatig over de hele matras wordt verdeeld.

Voor- en nadelen van een boxspring

Als je over wilt gaan tot het kopen van een boxspring, dan is het verstandig eerst de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Voordelen van een boxspring

  • Een boxspring is vaak hoger dan een de gemiddelde matras-bedbodemcombinatie. Hierdoor zal het in- en uitstappen veel eenvoudiger verlopen.
  • Er zijn veel verschillende opties in de keuze van kleur en materiaal van de bekleding van de boxspring. Zo kun je deze goed invoegen in ieder interieur.
  • De boxspring heeft een open constructie dat voor goede ventilatie zorgt.
  • De boxspringcombinatie is erg compact; vaak niet groter dan het matras zelf.

Nadelen van een boxspring

  • Omdat er veel soorten boxsprings zijn, is de keuze voor een specifieke boxspring lastiger te maken
  • De boxspring is soms duurder dan een traditioneel bed. Al moet hier wel bij gezegd worden dat voor elk budget een passende boxspring te vinden is.
  • Door de maten van de boxspring is deze soms minder makkelijke te verplaatsen en vervoeren.

Waar kan je een boxspring kopen?

De meeste meubel- en beddenzaken hebben een selectie boxsprings in hun collectie. Ook kun je de boxspring via het internet bestellen. Let bij je keuze goed op of de boxspring alle eerder genoemde kenmerken van een goede boxspring heeft. Is de matras ventilerend en vochtregulerend? En wordt je gewicht gelijkmatig over de matras verdeeld? Als dit allemaal zo is, kun je met een gerust hart de boxspring kiezen, die het best bij je inrichtingssmaak en budget past!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021