Excite

Breedband internet als standaard

Een paar jaar geleden was breedband internet nog iets waar je alleen maar van kon dromen. Internetten deed je alleen op gezette tijden en elke seconde telde: de telefoonrekening kon aardig oplopen als je niet goed oplette. Tegenwoordig is breedband echter de standaard en kun je niet anders meer krijgen. Maar wat is het eigenlijk?

In principe kun je breedband zien als de vervanger van de klassieke modem, waarmee je moest inbellen om verbinding te krijgen met internet. Breedband wil eigenlijk niets meer zeggen dan dat je een ‘brede’ verbinding hebt om bijvoorbeeld te netwerken of gebruik te maken van internet. De doorvoercapaciteit van breedband is veel groter dan van bijvoorbeeld een ouderwetse modem, waardoor je veel sneller gebruik kunt maken van de dienst die je kiest. Dit geldt voor ontvangen, maar ook voor verzenden.

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van breedband. Via ADSL – of een gerelateerd type – of via kabel, glasvezel, UMTS of satelliet. Deze opties worden niet overal aangeboden, dus als je voorkeur uit gaat naar een bepaalde manier, dan kun je het beste eerst onderzoeken of die mogelijkheid ook voor jouw buurt wordt aangeboden.

Waar je in ieder geval wel zeker van kunt zijn is dat breedband een stuk vriendelijker is voor je portemonnee. De gebruikskosten liggen veel lager en gaan bijna jaarlijks verder omlaag. Het kan dan ook lonen om je breedband verbinding regelmatig te evalueren, om te kijken of het niet nog voordeliger kan!

Afbeelding: Flickr account William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021