Excite

Een breipatroon voor mutsen

Breien is weer helemaal terug van weg geweest. Was je eerder ouderwets omdat je aan het breien was, tegenwoordig is er niets raars meer aan. Nu ben je hip. Bovendien is breien ook nog eens nuttig, want je kunt je eigen kleding maken.

Ervaren breisters kunnen vaak een muts uit hun hoofd breien, maar zeker wanneer je begint, heb je een patroon nodig. Alleen waar vind je die patronen? Een breipatroon voor mutsen kun je op het internet vinden, maar ook in tijdschriften en boeken.

Internet

Een van de sites waar heel veel patronen te vinden zijn, is Ravelry.com. Ravelry.com is een internationale community van hobbyisten en handwerkers. Op deze site worden patronen door de leden van de community met elkaar gedeeld. Je moet je dan ook eerst registreren voor je op de site toegelaten wordt. Let er wel op: dit is een internationale community, dus de meeste patronen zijn in het Engels.

Een andere handige site met veel patronen is Garnstudio.com. Hier staan een heleboel patronen voor mutsen op om te breien. Daarnaast zijn er dingen te vinden als poncho's en vesten.

Tijdschriften en boeken

Inspiration is een tijdschrift met allerlei soorten breipatronen. Dit is afhankelijk van het seizoen. In de winter vind je hierin natuurlijk veel meer breipatronen voor mutsen.

Ook loont het soms om eens bij je oma of bij een oude buurvrouw te snuffelen tussen tijdschriften. Oudere dames hebben vaak veel handwerktijdschriften liggen. Bovendien kun je op die manier ook nog eens aan een geweldig 'vintage' patroon komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021