Excite

Leuk buitenspeelgoed voor kinderen

Er is een hoop op het gebied van buitenspeelgoed voor kinderen. In dit artikel een paar van de vele activiteiten.

Buiten spelen is al eeuwenoud en van alle generaties. De ouderen van nu speelden vroeger ook buiten. Alleen zij deden natuurlijk andere spelletjes. Toen was er niet zoveel speelgoed als nu, maar er waren dingen die er toen ook al waren zoals het springtouw.

Skippybal

De skippybal, ook wel kangaroebal, is een bal van PVC of vinyl met een diameter van ongeveer 50 centimeter. Dit kan echter variëren van 45 tot 66 cm. Aan de bovenkant van de bal zitten 1 of 2 handvatten waaraan de gebruiker zich vast kan houden.

De skippybal is er al sinds de jaren 60 en is dus bekend bij de kinderen die nu opgroeien, maar ook bij de kinderen die in de jaren 60 kinderen waren.

Springtouw

Het springtouw is bekend in vele generaties van vrouwen. Het is iets dat eigenlijk altijd gedaan is en gedaan wordt door meisjes. Het is een touw en vaak zijn de uiteindes omhuld met houten of plastic handvatten.

Het springen kan alleen of samen. Wanneer je alleen springt, dan draai je zelf het touw rond. Dit kan een voordeel zijn. Samen springen is daarentegen wel gezelliger en is goed voor de sociale contacten.

Glijbaan

De glijbaan is al heel wat jaren goed voor veel speelplezier. Vroeger zag je ze vooral in de speeltuinen, tegenwoordig hebben ook veel kinderen een glijbaan in de tuin.

Glijbanen zijn meestal gemaakt van plastic, maar dat hoeft niet. Er zijn ook ijzeren glijbanen. Glijbanen kunnen zo'n 2 meter lang zijn, maar ook 15 meter.

Springkussen

Een springkussen is een kussen dat gevuld is met lucht en waarop gesprongen kan worden. Bij de kleine versie voor in de tuin kunnen er vaak 2 tot 3 kinderen op, bij de grote versies die vaak op evenementen te vinden zijn, kunnen wel 15 - 30 kinderen op, afhankelijk van het kussen. Vaak zijn de kussens gemaakt van plastic en overdekt.

Springkussens kunnen gevaarlijk zijn, omdat kinderen bijvoorbeeld tussen de muur en het kussen terecht kunnen komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019