Excite

Wat is een geschikt cadeau voor het bruidspaar?

Een geschikt cadeau voor een bruidspaar bedenken, is niet altijd even gemakkelijk. De meeste stellen die vandaag de dag gaan trouwen, stellen standaard een envelop voor als cadeausuggestie. Wat kun je daar dan mee?

De stapel enveloppen - maar dan anders

Op elke bruiloft zal het een keer (of vaker) voorkomen: een grappenmaker geeft geen geld, maar een stapel enveloppen. Nu valt daar wel iets originelers op te bedenken. Wil je je geld op een leuke en eigen wijze geven, dan kun je bijvoorbeeld je eigen envelop maken. Stel hem bijvoorbeeld samen van foto's die je van het bruidspaar hebt. Stop in de envelop een leuke kaart met een persoonlijke tekst en daarin kun je je geld kwijt. Je hebt tegenwoordig ook ballonnen met geld erin. Een heel werkje om open te krijgen, maar het ziet er erg feestelijk uit. Onder andere op idballon.nl kun je zo'n ballon bestellen.

Wat voor bedrag geef je eigenlijk?

Dilemma: hoe hoog moet het bedrag zijn dat je aan het bruidspaar cadeau geeft? Dit onderwerp is veel gezocht op het internet, maar niemand heeft eigenlijk een duidelijk antwoord. Geef eerst antwoord op de vraag: wat staat er op je uitnodiging? Mag je bij de receptie langskomen of alleen op het feest? Dan is een bedrag rond de 25/30 euro vrij normaal. Mag je de hele dag komen? Dan is 50 tot 60 euro wel een minimum. Een andere vuistregel: geef drie tot vier keer wat je voor een verjaardag zou geven. Tenslotte trouwt een stel (als het goed is) maar één keer.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020