Excite

Creëer een hippe tuin in 2011

In 2011 is de rode draad door alle tuintrends heen: fris en stralend. Dus als je in 2011 een hippe tuin wilt hebben, moet hij fris en stralend zijn.

De trend: fris en stralend

Bij fris en stralend kun je denken aan vrolijke en felle kleurtjes zoals geel. Ook dingen als zelfgemaakte rieten hartjes of houten letters passen prima in deze trend.

De tuin kan op verschillende manieren worden gebruikt omdat er gebruik wordt gemaakt van verrijdbare elementen. Dit is een tuin voor mensen die van het leven genieten en optimisten zijn.

De trend: organische vormen

De organisch vormende tuin zal in 2011 gaan overheersen. Volg de vormen van de natuur. Hierin zal ecologisch en natuurvriendelijk hoog in het vaandel staan.

Dit is dus een tuin die uitermate geschikt is voor mensen die groen leven.

De veranda

De veranda zie je vaak in Amerikaanse series. Vooral in series van vroeger komt hij terug. In 2011 is de veranda opnieuw populair in onze tuinen. Niet iedereen heeft er plek voor. Een veranda is toch echte luxe. Je kunt van je tuin genieten wanneer het regent.

Verticaal tuinieren

De planten worden niet langer in de grond gezet en blijven klein. De planten moeten omhoog of omlaag. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een klimop. Je kunt natuurlijk ook gewoon plantenbakken stapelen of denken aan gevelsystemen waar je de planten in kunt zetten.

De vierkante meter tuin

Dit is een trend die er al enige tijd is. Het uitgangspunt is dat je al een tuin kunt hebben op een vierkante meter. Dat kan dus een moestuin zijn met verschillende planten zoals aardbeienplanten. Het kan ook prima met bloemen.

Zoek altijd planten die met veel op een klein stukje aarde kunnen staan. Een vierkante meter tuin kun je toepassen als je weinig ruimte hebt of als je net begint. Een tuin als deze vergt weinig onderhoud.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020