Excite

De cv-ketel vervangen

Voor de verwarming en de warmwaterkraan in je huis heb je een cv-ketel. Daar zorgt een gas- of olieontsteking voor verwarming van het leidingwater als je de kraan of cv aanzet. Veel mensen vervangen hun cv-ketel na verloop van tijd, omdat nieuwe ketels een zuiniger verbruik hebben, of een cv-ketel vervangen voor waardevermeerdering van de woning kan zorgen.

Nieuwe cv-ketel milieubesparend

Ontwikkelingen in energiebesparing gaan tegenwoordig zo snel, dat cv-ketels al snel als te oud worden beschouwd en vervangen kunnen worden door milieubesparende cv-ketels: de HR ketels. Ook als je een aparte cv-ketel en boiler hebt, kan een nieuwe ketel deze waterverwarming verzorgen.

De HR ketel

De term 'HR ketel' staat voor hoogrendementsketel. Door nieuwe technieken gebruiken deze HR ketels minder gas voor het verwarmen van water. Dat komt onder meer doordat het vermogen van de ketel wordt aangepast aan het gemiddeld verbruik. Er zijn verschillende typen HR ketels, afhankelijk van het rendement. Laat je voor vervanging informeren door een expert welke ketel het beste aansluit bij je levensstijl.

Kosten besparen met je cv-ketel

Soms kun je energieverbruik terugdringen door een nieuwere cv-ketel aan te schaffen. Vooral ketels van voor 2006 zijn toe aan vervanging, omdat vanaf dat jaar de zuinigere HR ketels werden gebruikt. Een normale ketel gaat ongeveer twaalf jaar mee, maar soms wordt de cv-ketel al eerder vervangen omdat de reparatiekosten duurder uitvallen dan een nieuwe ketel. Wanneer je kinderen hebt die uit huis gaan kan het ook voordelig zijn om de cv-ketel te vervangen. Je hebt immers vanaf dat moment een veel lager verbruik. Zo bespaar je over het algemeen al minimaal zo'n tweehonderd euro per jaar.

Cv-ketel en huiswaarde

Huiseigenaren die in de aankomende jaren hun woning op de markt willen brengen, doen er goed aan om zich te laten informeren over de stand van hun cv-ketel. Bij de taxatie wordt namelijk gekeken naar de kwaliteit van de woning en de cv-ketel is daar een belangrijke factor bij. Je cv-ketel vervangen kan dus zorgen voor een hogere uitgangswaarde van de koopwoning.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020