Excite

Dagelijks vers brood met de broodbakmachine

Wat is er nu fijner dan iedere ochtend opstaan met de geur van vers brood? Zelf brood bakken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt, en met een broodbakmachine wordt het wel heel gemakkelijk.

Je hoeft eigenlijk niet veel meer te doen dan de ingrediënten in het apparaat te stoppen, en daarna te wachten tot je een heerlijk, geurig, vers brood hebt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een simpel witbrood of bruinbrood te bakken, maar het kan ook spannender: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bak bijvoorbeeld eens een zoet brood, met krentjes, of gedroogde vruchten. Dat is feestelijk voor een uitgebreid ontbijt op zondag, maar ook lekker als tussendoortje op een doordeweekse dag. Houd je meer van hartig, voeg dan eens olijfjes, zongedroogde tomaatjes of kaas toe aan het deeg. Smullen!

Er zijn verschillende soorten broodbakmachines, maar ze werken eigenlijk allemaal hetzelfde. De standaard machine heeft één bakblik, in een rechthoekige vorm, zoals je gewend bent van de broden van de bakker. Wil je meerdere broden tegelijk kunnen bakken, dan kun je een machine aanschaffen met twee bakblikken. En dan zijn er ook nog broodbakmachines waar je zowel kleinere als grotere broden in kunt maken.

Ook is er een verschil in het aantal extra functies. Met sommige machines kun je bijvoorbeeld zelf instellen hoe bruin en knapperig je de korst wilt hebben. Op internet kun je gemakkelijk vinden welke broodbakmachines er zijn, en zelf een vergelijking maken tussen de verschillende merken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker hzeller

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020