Excite

De beste browser voor het internet

Wat de beste browser is, verschilt per persoon. Iedereen gebruikt het internet voor iets anders. De bekendste browsers zijn Internet Explorer en Firefox. Ook Google Chrome maakt een enorme opmars. Onbekendere browsers zijn Flock en Opera. Toch worden ook zij relatief veel gebruikt. Voor je de beste browser gaat zoeken, moet je jezelf het volgende afvragen: waar heb ik het internet voor nodig?

Als je elke dag op Facebook rondhangt en veel gebruikmaakt van Twitter, YouTube en Flickr, dan kan het zijn dat browser Flock heel geschikt voor je is. Flock is er namelijk speciaal voor iedereen die veel gebruikmaakt van sociale netwerken. Het heeft een speciale balk aan de zijkant waar je direct kunt inloggen, berichten en foto’s kunt posten, en – waar het allemaal om draait – contact kunt houden met je vrienden.

Automatisch gebruik je waarschijnlijk Internet Explorer. Dit is op de meeste computers standaard geïnstalleerd. Logisch, want het is van Microsoft (Windows), en Microsoft promoot graag een eigen product. Tegenwoordig is Internet Explorer niet meer dé browser. Het kijkt de kunst een beetje af bij Firefox en Google Chrome, zodat het zichzelf kan verbeteren. Firefox is daarom ook een gewilde browser, net als Google Chrome.

Google Chrome is wel een apart verhaal. Deze browser is namelijk opgebouwd zonder te kijken naar wat oudere browsers al deden, zoals Internet Explorer. ‘Wat moet een internetbrowser kunnen en hoe zorgen we dat het werkt?’ was de vraag. Ook aan beveiliging is gedacht. Door deze aanpak is Google Chrome één van de snelste, veiligste en meest stabiele browsers.

Afbeelding: Flickr, Crouching Donkey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020