Excite

De beste kachels

Een kachel doet het uitstekend in koude schuurtjes, zolders en kelders. Ook voor tuinhuizen is een kachel ideaal. Qua soorten kachels heb je gas-, hout-, kolen-, olie- en petroleumkachels. Dit zijn de stookkachels. Tegenwoordig kun je ook kleine kacheltjes op elektriciteit kopen. Verder heb je qua categorieën onder andere tegelkachels en leemkachels, de zogenaamde stralingswarmtekachels. Keuze genoeg, zou je dus zeggen. Maar welke kachel is nu het beste voor jou?!

Wil je een kachel voor in de woonkamer, dan geeft de houtkachel toch wel de meeste sfeer. Met een houtkachel draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Houtkachels zorgen namelijk voor een verlaagde CO2-uitstoot. Wil je het groots aanpakken, dan kun je kiezen voor een CV houtkachel die je hele huis verwarmt.

Veel mensen hebben bij een kachel nog een beeld in gedachten van de kachels van vroeger. Dit waren vaak ijzeren hokjes met een klepje ervoor. Leuk in een heel traditionele woning of op een antiekmarkt, maar in een modern huishouden ziet het er vanzelfsprekend een stuk minder aantrekkelijk uit. Gelukkig kan dat beeld meteen weg: kachels hebben tegenwoordig veelal een prachtig ontwerp.

Je hebt bijvoorbeeld de designkachels. Dit zijn allesbranders of houtkachels die zo zijn vormgegeven dat ze geschikt zijn voor zo’n beetje elke inrichting. Je kunt kiezen voor heel strak of juist een traditionelere vormgeving. Op internet vind je op verkoopsites van houtkachels veel foto’s. Zo kun je meteen zien welke vorm je aanspreekt en heb je binnenkort je ideale kachel gevonden – net op tijd voor de winter.

Afbeelding: Flickr, jula julz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020