Excite

De beste schuurmachine voor elke klus

Met goed materiaal kun je als doe-het-zelver goed uit de weg. Goed materiaal kost echter wel geld én je moet natuurlijk weten wat goed materiaal is. Uiteindelijk kan het je echter ook weer veel tijd en geld besparen, zeker als het bijvoorbeeld om een schuurmachine gaat.

De ideale schuurmachine bestaat niet. De ideale schuurmachine voor een bepaalde klus natuurlijk wel. Er zijn verschillende uitvoeringen; vlakschuurmachines, Delta schuurmachines en Excenter schuurmachines. Vlakschuurmachines zijn ideaal voor het schuren van vlakke delen. Denk aan deuren, maar ook aan kozijnen of meubels. Delta schuurmachines hebben een driehoekig schuurdeel en lijken wel wat op vlakschuurmachines. De Delta schuurmachines zijn echter ook prima in hoekjes te gebruiken, iets waar de gewone vlakschuurmachine wat moeite mee kan hebben.

Voor het snel en grof schuren van oppervlakken kun je een excentrische schuurmachine gebruiken. Deze schuurmachine heeft een rond schuuroppervlak, dat een beetje meeveert. Het schuurpapier kan op deze cirkel geplaatst worden. De speling op het oppervlak maakt dat de machine goed hanteerbaar is en dat je er snel mee kunt werken.

Als je nog steeds niet helemaal zeker weet welke schuurmachine nu voor jou het meest geschikt is, dan is het een goed idee om je te laten informeren door een professional. Bij de meeste speciaalzaken zijn wel adviseurs te vinden die verstand van zaken hebben. Vind je de aanschaf daar te duur, dan kun je met de felbegeerde informatie natuurlijk elders kijken voor een lagere prijs!

Afbeelding: Flickr account Charles & Hudson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020