Excite

De ene magnetron is de andere niet

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat maar liefst de helft van alle magnetrons onveilig is. De consumentenbond testte onder andere magnetrons van LG, Whirlpool, Samsung, Sharp en Etna. Naast veiligheid zijn prijs, energieverbruik, producten opwarmen, producten ontdooien en extra’s zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een magnetron.

Op kieskeurig.nl kun je gemakkelijk magnetrons met elkaar vergelijken . Kieskeurig zet van de meest bekende merken van Miele tot Smeg een aantal punten op een rij. Aan de hand van vier criteria en reviews krijgt elke magnetron een cijfer. De criteria waarnaar gekeken wordt zijn de mogelijkheden, het gebruiksgemak, de vormgeving en de duurzaamheid van een magnetron.

Op dit moment zijn de best beoordeelde magnetrons van die van Whirlpool, Sharp en LG. Op nummer een staat een magnetron van Whirlpool, namelijk de JT 379 met een prijs tussen de 315 en de 446 euro. Hoewel je op verschillende fora veel klachten leest over het apparaat, zijn de meeste kinderziektes er inmiddels uit en is het volgens Kieskeurig een prima apparaat. Op de nummers twee en drie staan twee magnetrons van Sharp, namelijk de R-939 BK en de R-208W.

Deze laatste is relatief goedkoop en verkrijgbaar vanaf 52 euro. Het apparaat is vooral gebruiksvriendelijk. In verschillende reviews wordt de magnetron geroemd om haar gebruiksgemak. Aanbiedingen van magnetrons vind je onder andere op beslist.nl. Hier vind je magnetrons van goede merken, voor minder geld. Waar je tot slot op let bij de aankoop van een magnetron zijn je eigen wensen zoals inhoud, vermogen en verwarmmogelijkheden. Een magnetron mag dan wel een simpel keukenapparaat zijn, het is de moeit waard om je eerst in te lezen voor je een magnetron koopt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Miles Goodhew

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020