Excite

De juiste schuurmachine voor elke klus

Als je een schuurmachine gaat gebruiken is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Voor verschillende klussen zijn er verschillende schuurmachines. Een excentrische schuurmachine werkt vaak heel goed, zolang het oppervlak dat geschuurd moet worden groot genoeg is. Voor kleinere oppervlakken als kozijnen is een vlakschuurmachine handiger. De kleinste plekjes bereik je met een delta schuurmachine.

Wat vaak wordt vergeten bij de aanschaf van schuurmachines is het schuurpapier. Als de machine niet of slecht afgezogen wordt loopt het schuurpapier snel vol. Doordat stof zich ophoopt worden de korrels van het papier bot en kan je om de haverklap nieuw schuurpapier kopen. Let dus goed op dat de schuurmachine een goede afzuiging heeft, of een microfiltersysteem om bijna helemaal stofvrij te kunnen werken.

Multischuurmachines zijn heel geschikt als je veel en kleine schuurklussen te doen hebt. Het schuurvlak van deze machines is makkelijk te veranderen. Hierdoor kun je grote oppervlakken en kleine hoekjes met een en dezelfde schuurmachine afwerken. Let op de methode voor het wisselen van schuurblad. Een klittebandhechting werkt vaak heel goed, en vooral heel snel. En wie voor een multischuurmachine kiest is toch op zoek naar snelheid en gebruiksgemak.

Voor buitengebruik is er een snoerloze handpalmschuurmachine. Een verlengsnoer is dus overbodig. Snoerloze schuurmachines werken op lithium-ion batterijen, die ook te vinden zijn in mobiele telefoons en laptops. Volledig opgeladen gaat de batterij ongeveer 20 minuten mee. Denk dus voor dat je overgaat tot aanschaf goed na welke klus je wil doen, en hoe lang het gaat duren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Charles & Hudson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020