Excite

De leukste laptops – praktisch kiezen

Laptops doen tegenwoordig qua schermgrootte nauwelijks onder voor computers. Breedbeeld? Geen probleem. Minimaal zeventien inch is tegenwoordig al niet meer ongewoon. Bij de aanschaf van een laptop moet je alleen wel goed bedenken hoe je de laptop wil vervoeren. Speciale laptoprugtassen heb je namelijk meestal voor schermen van maximaal vijftien of zestien inch.

Laptoptassen kun je vaak optioneel bij je laptop bestellen. Dit loont de moeite, zeker als je op de totaalprijs korting krijgt. Een laptoptas zelf moet namelijk bij de laptop passen. Zoals al eerder gezegd kan niet elke laptop in elke rugtas, zeker niet als je een breedbeeldscherm hebt. Laptoptassen met alleen een schouderband heb je wel meer in grotere maten.

Over dragen gesproken; een laptop is in principe bedoeld om met je mee te nemen. Het is echter zo dat niet alle laptops even licht zijn. Stel je zelf een laptop samen, bijvoorbeeld op de website van Dell, dan kun je een laptop uitbreiden met allerlei extra’s. Je verbreedt het scherm, stopt een cd/dvd-speler en –brander erin... en uiteindelijk weegt je laptop toch een stuk meer. Bedenkt daarom goed wat je echt gaat gebruiken.

De meeste laptops worden tegenwoordig niet onderweg, maar thuis gebruikt. Het verplaatsen ervan is handig omdat je van de ene naar de andere kamer kunt, om dan gewoon verder te werken. Je laptop hoeft dan niet per se heel licht te zijn, en een dvd-speler is eigenlijk onnodig als je bij de tv een prima werkende hebt staan. Zoals gezegd is het dus belangrijk alleen de noodzakelijke ‘extra’s’ bij je laptop te bestellen. Buiten dat dat praktisch is, scheelt het je ook nog eens veel geld.

Afbeelding: Flickr, Krystian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020