Excite

De loopband op

De loopband is in Nederland nog steeds een veel verkocht fitnessapparaat . Buiten lopen is uiteraard lekker, maar er zijn nogal wat redenen aan te wijzen om dit af te wisselen met binnen lopen op een loopband. De momenten dat het prettiger is om binnen te lopen zul je zelf wel herkennen: regen, sneeuw of wind. Perfect weer om buiten te sporten is het in Nederland helaas niet zo vaak.

Nog een voordeel van lopen op een loopband is dat je hier geen obstakels tegenkomt. Op je weg kom je vaak dingen als stoepranden, fietsers en stoplichten tegen. Hierdoor kun je niet lekker doorrennen. Op een looptrainer stel je vooraf de tijd in en de snelheid die je loopt of je parcours. Een loopband geeft je daarnaast een betere demping dan die je hebt bij buiten lopen op straat op een stoep of weg.

Waar moet je op letten als je een loopband koopt? Een aantal criteria is van belang. Om te beginnen een comfortabel loopvlak , een sterke motor en goede rollers. Verder moet het apparaat over een goede hartslagmeter beschikken en mogelijkheden voor verschillende trainingsprogramma’s. De mogelijkheden en de programma’s van een loopband zijn vaak de doorslaggevende factoren bij de aankoop van het apparaat.

Verschillende trainingsprogramma’s zijn cardio (hierbij gaat het om de gemeten hartslag), intervaltraining (om aan je conditie te werken met pieken en dalen) en vetverbranding. Voor dit laatste is het noodzakelijk om gedurende een langere periode je hartslag laag en constant te houden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker SFO CP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019