Excite

De magnetron, een revolutionaire machine

De magnetron heeft een ware revolutie in de keuken teweeg gebracht. Miljoenen mensen hoefden dankzij de magnetron niet meer na een lange werkdag een uur in de keuken te staan. Of wat te denken van ouders die allebei werken? Kinderen kunnen met behulp van de magnetron eenvoudig zelf een maaltijd klaar maken. Nog goed voor de economie ook dus, die magnetron!

Magnetrons zijn er al jaren in alle soorten en maten, en mocht je er op zoek zijn naar een nieuw exemplaar, dan is het verstandig jezelf af te vragen wat je allemaal met het apparaat wilt gaan doen. Wil je alleen een warme hap klaarmaken of een maaltijd die alleen opgewarmd hoeft te worden dan volstaat een eenvoudige magnetron. Die zijn al te koop voor een paar tientjes en kun je op je aanrechtblad plaatsen. Eenvoudig, goedkoop en snel.

Verlang je wat meer van je magnetron, dan kun je een model nemen met een ovenfunctie. Op eenvoudige wijze kun je het apparaat voorverwarmen waarna je een heerlijke zelfgemaakte cake kunt bakken, of lekkere mini pizza’s kunt bakken tijdens een gezellig avondje. Ook erg handig: een aantal (inbouw)magnetrons beschikt over een zelfreinigende functie, ideaal voor als je niet te lang wilt poetsen na het ‘koken’.

Omdat energiezuinige apparaten steeds belangrijker zijn geworden in verband met de belasting op het milieu, is het verstandig daar ook naar te kijken bij een eventuele aankoop. Met de aanschaf van een zuinig apparaat spaar je het milieu en je portemonnee. Op die manier heb je nog langer plezier van je nieuwe magnetron.

Afbeelding: Flickr account jmv

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021