Excite

De nieuwste notebooks

Snel, compact en betrouwbaar zijn de kernwoorden voor een goede notebook. Hoe nieuwe je notebook, hoe lichter deze waarschijnlijk ook zal zijn. Het enige wat is gegroeid aan notebooks is het beeldscherm. Deze is in de loop der jaren flink uitgerekt in de breedte. Een notebook met een 17 inch breedbeeldscherm is dan ook eerder regel dan uitzondering.

Toch zijn er tegenwoordig ook veel kleine notebooks op de markt. Deze hebben een compact toetsenbord en zijn extra handzaam. De zogeheten mini-notebooks wegen vaak één tot maximaal twee kilo en hebben vaak een scherm van zo’n tien inch. Overigens kan zelfs dit breedbeeld zijn. Ook het geheugen van deze kleine notebooks mag er zijn.

Goed, de mini-notebook past nog net niet in je broekzak, maar een kleine rugtas is al voldoende om hem in mee te nemen. Maak je liever gebruik van een wat groter toetsenbord of scherm? Een standaardnotebook wordt ook steeds lichter en handzamer. Je kunt op sites als bol.com zelfs in het menu onder ‘notebooks’ kiezen voor ‘dun en licht’. De notebooks in deze categorie wegen maar een paar kilo.

Ga je voor een notebook van topkwaliteit, dan zijn er enkele merken die eruit springen. Zo heb je Dell, HP en Sony. Ook notebooks van Samsung, Toshiba en Acer zijn een prima keuze. De Aldi heeft af en toe ook aanbiedingen in notebooks, bijvoorbeeld van Medion. De klantenservice bij dergelijke merken valt echter vaak flink tegen. Lees daarom altijd klantenbeoordelingen over een product en bekijk hoe de klantenservice in elkaar steekt. Zo koop je je nieuwe notebook goed voorbereid.

Afbeelding: Flickr, thewind

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020